Таня и Чавдар продават мед за да съберат пари за ин витро

Фондация „Искам бебе” отправи апел, като сподели историята на едно казанлъшко семейство Таня и Чавдар Пенчолови, които се борят неуморно да осъществят своята мечта – да си имат бебче. ”Историята им е като една от стотиците, които получаваме, но има различен „вкус“, споделят от фондацията.

Чавдар е на 45 години, Таня – на 36. Борбата им за детенце започва преди повече от 10 години. Тръгват от местния гинеколог в Казанлък, после в голяма клиника в София. Установяват двурога матка, следват болезнени диагностични процедури, няколко тежки стимулации. „Спомням си, че от първата стимулация извадиха 12 яйцеклетки, от които бяха останали само два ембриона с лошо качество! Последва втори и трети неуспешен опит ин витро. След всеки сядах на едно столче замаяна, потънала в сълзи и се чудех на кого да се обадя, за да изплача мъката си“ – разказва ни Таня. “Веднъж преживях едно Чудо – забременяла съм между опитите ин витро. Не можех да повярвам какво ми се случва. Даже чухме сърчицето на бебчето ми. Но това беше за кратко. „Спряло е да се развива“ – тези думи на доктора още кънтят в ушите ми. Когато се прибрахме у дома, мъжът ми забеляза отпечатъци от кръв – явно от мъката съм стискала толкова силно пръстите си, че ноктите са се врязали в кожата на ръцете ми. Не знам от кое ме болеше всъщност – от раните в душата или тези по дланите?”, продължава разказа си Таня.

След поредната загуба, двойката решава да изпрати изследванията си в Хонконг. Оказва се, че преди да продължат да правят опити ин витро, ще се наложи да се изследват ембрионите предварително, което е непосилно за тях. Ако желаете да им помогнете, може да закупите от техния мед, като 1 буркан е с минимално дарение от 20 лева.

Дарението може да направите по сметката на ИСКАМ БЕБЕ

IBAN: BG14UBBS88881000272778;

BIC: UBBSBGSF

основание – дарение за Таня и Чавдар Пенчолови