Мая Манолова: Абсурдни са идеите за затягане на коланите

Не сме пред фалит, няма опасност за Валутния борд, няма опасност от курса на лева, няма да теглим заем от МВФ. Абсурдни са идеите за затягане на коланите. Това каза кандидатът за народен представител от коалиция „Левицата“ Мая Манолова.

В България живеят 660 000 пенсионери, които живеят под прага на бедност заради абсурдните по думите й решения на четворната коалиция. 700 000 пък са работещите бедни. „За какво затягане на коланите говорим? Това, което трябва да се направи, е приходните администрации да си съберат данъците. Не нормално с 20% инфлация събираемостта през първите два месеца да е с 260 милиона лева по-ниска. Тя призова към прецизиране на държавната подкрепа за бизнеса и да се спрат неразумните разходи. Трябва да спре и раздуването на държавната администрация. „Ние сме категорично срещу пипането на данъци. Концесионните такси обаче трябва да бъдат увеличени. Всяко едно от четирите най-големи концесионни дружества реализира повече печалба, отколкото са всички концесионни такси, които събира българската държава от всички концесии“, посочи Манолова.

Данъкът „Свръхпечалба“ според нея е абсурдна, неадекватна и несправедлива идея. „Не може кварталното магазинче да плаща свръхпечалба такъв процент, какъвто ще плаща „Лукойл Нефтохим“. „Левицата“ сме категорично за прибиране на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни споразумения и свръхпечалби“, заяви тя и посочи, че това са банките, телекомите, енергийните дружества. „Левицата“ ще предложи в следващото НС закон за таван на банковите такси.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!