„Балансиране по вертикала” в Музея на GISSEN

„Балансиране по вертикала” е новата графична изложба в Музея на GISSEN / www.gissenartmuseum.wordpress.com /. Тези 36 графики са пътят, който трябваше да извървя, балансирайки между двата свята – този, който е видим за нашите очи и другия – невидим за очите, но доловим за хората с изострени сетива. Това беше начин не само да наостря своите сетива, но и да извървя един път нагоре. Знам, че мнозина ще намерят начин да ме апострофират, но всъщност правилната посока по която трябва да вървим не е изток или запад, север или юг, тя винаги е нагоре. Само онзи, който намира сили да върви нагоре, може да достигне своята истинска същност. А това са няколко мои крачки към мен самия, сподели артистът.

От няколко години GISSEN експериментира в областта на дигиталното изкуство, но успоредно с това продължава да работи и с традиционните стилове и техники. GISSEN е едно от най-креативните имена в новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 12 години той е показал над 160 различни свои изложби – живопис, графика, рисунка, карикатура, плакат, фотография. Голяма част от тях са реализирани в дигитална среда и са показвани преди това във виртуалната Галерия GISSEN, а най-значимите от тях вече се намират в Музея на GISSEN, който бе създаден в началото на февруари 2021г. и вече съхранява над 2400 произведения на GISSEN.

Сред най-успешните му графични проекти са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/, „Рисунки от Париж” /2020/, „Драскотини в пясъка” /2020/, „Парижки провокации” /2021/, „Трубадурът на Лунния камък” /2021/, „Силуети от Париж” /2022/, хайгите „Диана и Аз” /2022/ и мексиканските рисунки “Мариачи”.

Произведения на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Музея на GISSEN и онлайн от платформата за изкуство ARTPAL.https://www.artpal.com/gissenart