Община Мъглиж работи по редица важни инфраструктурни проекти

На 4 октомври кметът на Мъглиж получи от вицепрезидента Илияна Йотова наградата „Кмет на година на малка община“ и „Кмет на гражданите“ за малка община.  „Тези награди не са само мои, те са на целия екип на община Мъглиж и разбира се на гражданите, като в основата на нашата добра работа стои доверието, коментира престижния приз д-р. Гавазов.

По думите му, да си кмет на малка община е трудно и без да има криза в държавата, а сега в условията на такава ситуацията е още по-утежнена. „От години твърдя, че малките общини са дискриминирани в България. След последното преброяване по данни на НСИ населението на България обитава повече малките общини, като около 60% от населението е там, каза още кметът и изтъкна два основни проблема на малките общини: изключително не балансираните общински бюджети и неглижирането на проблемите на тези общини като даде пример с банята в с. Ягода.  „Девет години ни отне възстановяването й. В крайна сметка се наложи да бъде изтеглен дългосрочен общински дълг”. Въпреки политическата и икономическата криза в страната община Мъглиж работи по редица важни проекти за подобряване инфраструктурата на населените места, обясни още д-р. Душо Гавазов.

До месец април следващата година се очаква да започнат строително-ремонтните дейности на два от знаковите културни паметници в Мъглиж, църквата „Св. Димитър“ и манастирът „Св. Николай Чудотворец“. Ремонтните дейности ще се извършат по „Програма за развитие на селските райони“ към ДФ „Земеделие“, като бенефициент е Старозагорска митрополия. Следващата 2023 г. за община Мъглиж са осигурени още много инфраструктурни проекти, категоричен е кметът на Мъглиж.