Рок музиката заля склоновете на Средна гора край Могилово

Феновете на рок музиката и тежкия метъл преживяха незабравима вечер с изпълненията на Caliberty, Firewind и Avantasia, открили второто издание на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley. От 14 до 17 юли чирпанското село Могилово е домакин на най-мащабното в Югоизточна Европа събитие, което ще бъде закрито в неделя от легендите в този музикален жанр и любимци на поколения Judas Priest.

Чуждестранни и местни банди радват феновете на рока на 36-метровата сцена. Над 30 тира с техника и материали бяха докарани в Могилово за монтирането на най-голямата в страната 36-метрова сцена сред хълмовете на Средна гора. Екип от 1000 души и месеци напрегната работа стоят зад рок събитието, разкри Алекси Калев от „Bulgarian live music“ – организатори на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley. В последния момент любимците на поколения рокаджии Whitesnake отпаднаха от участие, но своевременно те бяха заместени от Avantasia, дошли с чартърен полет в България.

За гостите на фестивала са обособени няколко къмпинг зони, в които те могат да разпънат своите палатки и да се наслаждават на качествена рок музика, хубави напитки и вкусна храна, осигурени от домакина на събитието. Над 30 000 билети са продадени до началото на рок феста. „Имаме всички предпоставки да направим наистина незабравим фестивал. Можем да съберем публика от над 15 000 души дневно. Нека хората заповядат на най-красивия фестивал, който е насочен към семействата. Тук има уют, но и рок музиката е разбиваща. Елате на палатка и изживейте един истински фестивал“, покани колебаещите се Алекси Калев. Организаторите разкриха, че хотелската база в региона е изцяло заета.

За удобство всеки, който е закупил билет за фестивала, може да остави своя автомобил в две от паркинг зоните. Четиридневната програма предвижда винени турове и футболни срещи. Още в ранния следобед в четвъртък рокаджии от Видин, Кюстендил, София, Варна, Русе, Бургас, Благоевград, Стара Загора и други кътчета на страната заприиждаха към фестивалната зона, за да наблюдават репетициите на първите участващи групи. На набиращата популярност българска рок банда Caliberty се падна тежката задача да открие Midalidare Rock In The Wine Valley. Джейми Рашед, Алекс Валериев, Антон „Tonzy“ Пиперов и Алекс Ван Лазаров дадоха очакваното начало на рок събитието. „За нас е истинско удоволствие да пеем с такива легенди пред тази публика“, заявиха минути преди своето изпълнение вокалистът на Caliberty Джейми Рашев и китаристът на българската банда Алекс Валериев.

Рокаджийската музика заливаше склоновете на Средна гора до късно вечерта. Във втория ден цели 5 банди ще се погрижат за настроението на хилядите, дошли в Могилово за фестивала.