Националния курорт Минерални бани посреща първите летни туристи

Националния курорт Минерални бани посреща първите летни туристи. През последните няколко години Минерални бани промени коренно своята визия и се превърна в атрактивна туристическа дестинация за балнеоложки, еко и културен туризъм през всички сезони.

Общинското ръководство, чрез реализиране на редица проекти по европейски програми, успя да преобрази и обнови коренно облика на курорта и да го превърне в едно прекрасно място за отдих, развлечения и балнеолечение. Продължава да се работи за подобряване на инфраструктурата в общината, свързана с развитието на туристическия бизнес. Почти всички паркови площи са реконструирани и модернизирани – със спортни и детски площадки, с прекрасни цветни алеи и зелени площи.

Изградени бяха интересни туристически атракции и екопътеки. Това доведе до привличане на нови частни инвестиции в сферата на туризма. В центъра на Минерални бани отвори врати частна Специализирана болница за рехабилитация. Само през последната година се увеличи броя на местата за настаняване с 13 нови хотели, къщи за гости и стаи за гости. Към повечето хотели и къщи за гости има малки СПА центрове и басейни с минерална вода.

Нов модерен басейнов комплекс „Олимпик”, разположен в централния парк „Калето”, привлича хиляди посетители през летния сезон. Едно от най-значимите постижения за Минерални бани е откриването на новопостроения балнеохотел „Божур” към „ПРО” ЕАД, в който туристите ще могат да извършват профилактика на здравето си и да се лекуват при преференциални цени по програмата на НОИ. Балнеохотелът разполага със 113 легла и модерно оборудван медицински център за физиотерапия и рехабилитация, в който обслужването се извършва от отлично квалифициран медицински персонал.