Румен Сомов с първа награда на националния фотоконкурс в Мъглиж

Приключи фотоконкурсът, обявен от вестник „Мъглижки нюанси“ и под патронажа на  кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Жури в състав – Александър Петков, Жоро Иванов и арх. Атанас Иванов разгледа фотографиите и реши кои ще са победителите. На първо място бе класиран Румен Сомов, за фотография с купола на църквата. Според журито, той най-добре от всички участници е спазил основните правила за изграждането на добра композиция.

Второ място се присъжда на Кристина Пеева за изключително приятна кадровка, която би изглеждала още по-меланхолично и в черно-бяло. Третото място е на Деница Димова, като най-интересен от трите кадъра, които е изпратила, е пейзажът през дърветата. За добро майсторство при мобилно снимане, награди бяха присъдени съответно  на Николай Вапирев и Минчо Минчев.

Журито пожелава на всички сегашни и бъдещи участници успехи и им препоръчва да четат фотографска литература, и да продължават да снимат – с тези три стъпки ще надградите себе си до неузнаваемост! А за организаторите, подобни конкурси са необходими и би трябвало да стават по-често, защото допринасят не само за популяризирането на града, но и подпомагане на авторите фотографи. Награждаването ще бъде на 31 май 2022 г. от 15,00 часа в град Мъглиж по време на Вторите поетични празници.