Сумата за лечението на малкия Митко е събрана

Сумата, необходима за лечението на 4-годишния Митко е събрана. Това написа във фейсбук групата Минерални бани неговата майка Катя Иванова. Благодарим на всички, които помогнаха на Митко да се подготви за заминаването и се отзоваха толкова бързо на помощ на едно дете, което непрестанно се бори от 2 години.

Димитър е на 4-годишна възраст и е инвалидизиран от 2020 година. При постъпването си в детското отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив, лекарите установяват остра лимфобластна левкемия, а наскоро откриват и остра миелоидна левкемия. Детето пролежава многократно в здравното заведение в Пловдив и е на специален хранително-диетичен режим. Взет е материал от костния мозък на Митко в болницата в Пловдив и е установено, че в момента той е в ремисия. Лекарите в детското отделение в УМБАЛ „Свети Георги” обнадеждават родителите. Предложението на медиците е лечението да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. За интервенцията са необходими близо 200 000 евро. В семейството работи само бащата, майката се грижи за сина си.

Сумата, която е нужна за изследвания, лекарства и всичко, което не се покрива от Здравната каса, възлиза на 3 000 лева на месец. Всеки, който желае, може да дари по следните начини:

Дарителска сметка на семейството в Уникредит Булбанк:

BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (баща)

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)