Задържаният Бейсим Салиф от Сърница стрелял и по полицаи

Бейсим Салиф от село Сърница в община Минерални бани, който бе издирван от над 200 служители на МВР, е стрелял и по полицаи. Това се случило в понеделник вечерта, малко след като 55-годишният мъж произвел изстрели и срещу свой съсед, с когото се скарал. Салиф се укрил в близка гора, а полицейски служители направили опит да го задържат. Той стрелял по тях. От МВР преценили, че е по-добре да продължат издирването на следващия ден.

Във вторник следобед Бейсим бе арестуван. Рано сутринта МВР организира мащабна акция по издирването му. В нея се включиха и служители на Специализирания отряд с тероризма (СОБТ). На място бяха пратени близо 200 души. Бейсим е бил арестуван край кърджалийското село Черноочене, което е на около 50 километра от Сърница. Мъжът е бил задържан с помощта на местен жител. След това е бил настанен в болница, защото има наранявания. Според главния секретар при ареста той е оказал съпротива.

Населението беше информирано, че търсим мъжа. В следобедните часове днес той е навлязъл в съседния кърджалийски окръг и е нападнал местен жител. С помощта му лицето е задържано, обясни Тодоров. Според МВР Бейсим се  скарал със свой съсед заради животни, които преминали през градина. Двамата мъже се сбили и след това се стигнало до стрелбата. Преди това Бейсим нападнал с нож роднина на съседа си. Арестуваният е криминално проявен. Той има предишни осъждания. Според МВР е имал и две незаконни оръжия.