В Синеморец търсят изчезналия в морето Светозар

Доброволци от Синеморец ще се включат в претърсването на крайбрежието за издирване тялото на Светозар Стоянов. Съпругата на 48-годишния мъж, който изчезна в морето край Каварна на 20 септември, се обърна с апел към гражданите на Бургас и крайбрежните градове и села до Резово, да се включат в претърсване по суша на крайбрежието.

„Моля, всички от Бургас до село Резово да се включите в претърсване на крайбрежието за тялото на Светозар. Екипите които претърсват водата правят достатъчно, но сега времето е лошо и не искам да излагам живота и на други хора на опасност. Помогнете ми в издирването на съпруга ми“, моли Ралица Енева Стоянова. Жената съобщи, че продължава издирването на съпруга си с доброволци.

„Има хора с големи сърца, които искат и са готови да помогнат в намирането на Светозар“, казва отчаяната съпруга. Ралица обясни, че държавата не е подновила издирвателните действия след изтичането на 72 часа от проведените начални мероприятия по претърсване на морските и крайбрежни райони. Жената е потресена, как от нито една държавна институция не са се свързали с нея да питат какво е станало или да кажат какво правят по въпроса с изидрването му. На 27 септември група доброволци са извършили симулации, които целят определяне посоката на въздушните и морски течения, като евентуална следа в каква посока да се издирва изчезналия мъж. Те достигнали до извода, че тялото най-вероятно е отнесено в посока Бургас – Созопол и по-на юг към Турската граница. „Това трябваше да го свършат държавните институции още на 20 септември. Ако бяха го направили, нямаше сега да си говорим за вас и да моля добри хора за помощ. Чудя се какво е това безхаберие“, недоумява Ралица. Съпругата на изчезналия Светозар моли ловните дружинки, хора които имат кучета – водачи, да се включат в обхождането на бреговите ивици по райони. Самата тя вече е в Созопол, откъдето ще се включи в обхождането на бреговите зони до границата с Турция. „Мисля, че би трябвало граничните служби да се включат в издирването, но явно няма кой да им каже да го направят“, учудена е Ралица Стоянова. Отчаяната жена вярва, че има много съвестни и благородни хора, които ще помогнат в издирването. Сподели, че и се обаждат само журналисти, но нито един представител на държавната администрация.