Между 20 и 30 литра дъжд в Минерални бани

BanyМежду 20 и 30 литра дъжд на квадратен метър падна в Минерални бани. Обстановката в област Хасково след обявения жълт код за валежи, към момента е нормална. Няма подадени сигнали за бедствия.
Повишаване на водата в речните корита се отчита в нивата на р. Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълтият праг на предупреждение. Водното ниво на р. Сазлийка при гр. Симеоновград и нивото на язовир Ивайловград също са под жълтия праг на предупреждение.
По данни на Метеорологичната обсерватория в Хасково в периода 09-11 януари най-слаби валежи се отчитат в северната част на областта – около 15 – 25 литра на квадратен метър, като най-малко дъжд е паднал в района на община Димитровград – около 16-20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Любимец и Стамболово количествата валежи са около 20 – 30 литра на квадратен метър. В най-южните части на областта валежите са около 30 – 40 литра на квадратен метър, като сумарно за този период най-много дъжд се е излял в община Маджарово, около 40 литра на квадратен метър. Напомняме, че днес за хасковска област е обявен оранжев код за валежи. Областният управител на област Хасково държи връзка с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия, и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта.