24 изложби на GISSEN, които промениха света

GissenПлакатите от 24 изложби на GISSEN, които промениха света, показва от днес виртуалния музей на артиста. Всички тези изложби са част от мащабния проект „Годината на GISSEN”. Тук е мястото да се отбележи, че за разлика от много други, GISSEN сам финансира своите проекти. Тези изложби са в жанровете – живопис, графика, карикатура, фотография, плакат.
Излишно е да обяснявам, какъв огромен труд е това, но искам само да отбележа, че в тези 24 изложби участват общо 1052 изображения, които почти не се преповтарят в различните прояви, твърди авторът. Плакатите от „Годината на GISSEN” всъщност са една изложба, която обобщава всичко това в едно цяло.. Не съм чул за друг творец, който да се е подлагал на такова изпитание, но за мен това вече е начин на живот и затова възнамерявам „Годината на GISSEN” да продължи и занапред. Половината от тези изложби преминаха в условията на пандемия, но това не попречи те да бъдат разгледани от 380 000 души, което означава, че се намирам на правилния път във време, в което други искат обезщетения и помощи заради затворените галерии. За мен това е бъдещето – всеки автор трябва сам да търси и отглежда своята публика, а галериите са една отживелица от миналото и който разчита на тях е просто обречен, твърди още GISSEN.
Той е едно от креативните имена в най-новото българско изкуство от началото на 21-ви век. Само през последните 20 години е реализирал над 140 изложби в различни жанрове на изобразителното изкуство. Почти всички са показвани в интернет пространството и са били достъпни безплатно за всеки, който пожелае да ги разгледа. Сред най-успешните му проекти през изтеклата 2020-та година са графиките от изложбите „Делниците от един декември” и „Драскотини в пясъка”, дигиталната живопис „Merci, bien!” и „Страничен шум”, карикатурите „америГанците”, „faceБукварница” и „Навъсен, усмихни се!”, „Арестувани акварели” и „Рисунки от Париж”, както и фотоизложбите „Земята на Ван Гог” и „Париж си заслужава един GISSEN”. Те все още могат да бъдат разгледани в различните раздели на виртуалния музей gissenbg.com