12 са вече заразените с Covid-19 в община Минерални бани

Bany12 души от община Минерални бани са заразени с Covid-19 от началото на пандемията досега, информираха от РЗИ – Хасково. Възрастна жена от Караманци със сърдечно заболяване, която бе диагностицирана с Covid-19 от Караманци почина на 28 октомври.
Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 22; Димитровград – 6; Харманли – 21; Свиленград –8; Любимец – 1; Симеоновград – 3; Минерални бани – 2; Стамболово – 1; Ивайловград – 1.
Сред положителните са лекар от доболничната помощ от община Харманли и три медицински сестри от община Хасково – две от доболничната помощ и една от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. Починала e жена на 83 години от община Свиленград, диагностицирана на 24 октомври в МБАЛ-Свиленград. Жената е била с диабет и сърдечно заболяване и е починал на 3 ноември.
Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 878. Общо хоспитализираните лица са 90. В МБАЛ-Хасково са настанени 60. В МБАЛ-Свиленград са настанени 14. В МБАЛ-Димитровград са настанени 3. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват 7. На домашно лечение са 431 човека, починали са 48, а напълно излекувани са 309 човека. Четири от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция.