Кметска заповед затвори детските градини в Минерални бани

BanyКметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер издаде заповед, с която се преустановяват учебните занятия в Детска градина „Снежанка” и нейните филиали в селата Караманци, Боян Ботево, Ангел войвода и Сърница от 03.11.2020г. до 06.11.2020г.
Преустановяват се и присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на образование. Спират се също така груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда.
Забранява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, както и организирани събрания на закрито – празненства, кръщенета, сватби и др. ритуали се допускат при участие на не повече от 30 човека при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.
Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски и административни трябва да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.
Пълния текст на заповедта – вижте тук!