Минерални бани е една от предпочитаните дестинации за уикендите

BanyНационалния курорт Минерални бани се оказва една от предпочитаните дестинации у нас за уикендите. Освен къщите за гости, в курорта има и няколко хотела. Цените започват от 40 лева за нощувка и достигат до 120 лева, в най-луксозните хотели. Легловата база в курорта е запълнена предимно от български туристи.
Минерални бани привлича туристите с многото си минерални извори, чистия планински въздух и близостта до Хасково и Пловдив. „Минералната вода е много полезна, природата е хубава, близо сме до планината. Много е красиво тук, чисто и просторно е“, споделят туристите. Къщите за гости в курортното селище се наемат за по-големи групи и семейни събирания.
Имаме много красиви места в Минерални бани, които си заслужава да се видят. Една от най-важните римската крепост „Топликос”, която е в самия център на курорта и където има инфраструктура за туристите. В момента тук ще се изгражда и атрактивно осветление по проект, информира кметът Мюмюн Искендер.
Стаите в хотелите са резервирани отдавна и няма свободни места за почивните дни, гостите са предимно българи. Особено след пандемията има спад на гостите чужденци. И в хотелите, и в къщите за гости, се спазват всички противоепидемични мерки. Помещенията се дезинфекцират по няколко пъти на ден, персоналът работи с предпазни средства, а за туристите са осигурени дезинфектанти.