„Драскотини в пясъка” представя GISSEN

GissenGISSEN представя новата си изложба графика „Драскотини в пясъка”. От 1-ви септември експозицията може да се види във виртуалното пространство на Галерия GISSEN / www.gissenbg.com /. Изложбата „Драскотини в пясъка” е част от проекта „Годината на GISSEN”, който включва общо 24 изложби и е посветен на 60-годишнината на артиста. Толкова мащабен проект от един автор досега не е реализиран в света.
GISSEN започна 2020-та година с графичната изложба „Делниците от един декември” още на 1 януари. Месец по-късно той показа живописта „Merci bien!”. За рождения си ден – 1 март, артистът запази мегапродукцията от карикатури „америГанците”, а в началото на април дойде фотоизложбата „Земята на Ван Гог“. През май GISSEN представи изложбата „Рисунки от Париж”, а през юни дойдоха „Арестуваните акварели”. Артистът за пореден път игнорира лятната си ваканция и през юли подреди фотоизложбата „NIHIL SINE DEO” /Нищо без знанието на Бога/, а в началото на август се появиха карикатурите от „FaceBukvarnica”.
Изложбата „Драскотини в пясъка“ съдържа 20 дигитални графики. За мен пясъкът е много важен елемент. Той е нежен и фин, но същевременно е една от най-устойчивите форми в природата. Всеки от нас е стискал пясък в шепата си и знае какво точно се случва. Той изтича между пръстите, но целостта му остава ненарушена. Именно затова се опитвам да бъда като пясъка и вярвам, че тези „драскотини” ще бъдат нещото, което ще оцелее в превратностите на времето, сподели артистът.
GISSEN е автор, който експериментира непрекъснато, като използва както класически методи на рисуване, така и възможностите на новите технологии. Той е едно от креативните имена в най-новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 12 години е показал над 135 различни свои изложби – живопис, графика, карикатура, плакат, фотография. По-голямата част от тях са реализирани във виртуалната реалност на Галерия GISSEN. Сред най-успешните му графични проекти до момента са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/, „Делниците от един декември” /2020/ и „Рисунки от Париж” /2020/.
Произведения на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Галерия GISSEN и онлайн от платформата за изкуство ARTPAL.
https://www.artpal.com/gissenart