Кметовете на Ямбол и Сливен ще награждават млади художници

KonkursКметът на Ямбол Валентин Ревански и кметът на Сливен Стефан Радев заедно ще награждават победителите в Регионалния конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“. Инициативата е за деца и юноши от областите Ямбол и Сливен.
„Нашите общини имат общо бъдеще и трябва да сме обединени около общи каузи и инициативи, да работим заедно и да си помагаме“, заяви Валентин Ревански. Организатор на конкурса е Община Ямбол. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лева, осигурен от двете общини. Досега в Културно-информационен център „Безистен“ са получени 50 детски творби, като срокът се удължава до 20 август. Награждаването ще бъде в началото на месец септември. Всички творби ще бъдат изложени в КИЦ „Безистен“ и в пространството около него.
Припомняме, че в конкурса могат да се включат ученици от първи до дванадесети клас от област Ямбол и област Сливен от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области. Целта на Регионален конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ е да насърчава младите художници да открият таланта си и да развиват творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява. Рисунките, участващи в конкурса, трябва да представят любимо място в родния град на автора. Конкурсът се провежда в четири възрастови категории.