GISSEN е сред финалистите на изложбата „Побеждаваме Covid-19”

GissenЖивко Тенев – GISSEN е във Финалната листа на участниците в Международната изложба на карикатурата „Побеждаваме Covid-19”, който се провежда в иранската столица Техеран. Още 11 карикатуристи от България участват в престижния международен форум и това са – Ириен Трендафилов, Ивайло Цветков, Йовчо Савов, Мая Чолакова, Мирослав Божков, Николай Фитков, Пламен Глогов, Станислав Дамянов, Цочо Пеев, Валентин Георгиев и Веселин Зидаров. Изложбата включва 2172 произведения, посветени на борбата с коронавируса на автори от 88 страни.
Иран бе една от страните, понесли особено много поражения от Covid-19, но въпреки това намира вътрешни сили и енергия да организира такива мащабни културни прояви, което е показател за духа на този народ. Това е едно уникално събитие не само за Иран, но и за целия свят.
Ние не търсим някакви баланси или статистика, а силното участие се дължи на значението на темата, заявяват организаторите. Цялата изложба е публикувана в интернет и може да се разгледа на сайта https://www.irancartoon.com Тя няма да има откриване, но ще има официално закриване, когато пандемията приключи. Организаторите благодарят на всички артисти, които откликнаха на това събитие със свои творби.
Reklama Min