Близо 30 000 лева ще получат спортните клубове в Минерални бани

BanyБлизо 30 000 лева ще получат за дейността си през 2020 година спортните клубове в община Минерални бани. Цифрата бе коментирана по време на среща с кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и ръководителите на всички спортни клубове от общината.
Тази година няма да се разпростираме много нашироко и ще трябва да се вместим в това, което имаме, защото годината ще бъде трудна, поясни г-н Искендер. Искам основният акцент да падне изключително върху децата и правим всичко за да могат те да спортуват. Ще продължим и с проекта за стадиона, защото Минерални бани е национален курорт и трябва да разполага със стадион на необходимото ниво. След като го завършим, тук ще можем да посрещаме футболни клубове, които да провеждат подготовката си и да играят контроли.
Коментиран бе и начинът, по който спортните клубове ще отчитат своите разходи. Идеята е тяхното счетоводство да бъде по начина, приет от читалищата преди няколко години, един счетоводител да обслужва всички спортни клубове, вместо всеки от тях да плаща отделно за счетоводни услуги.