GISSEN представя България в Земята на ацтеките

GissenЖивко Тенев – GISSEN и Анатолий Станкулов представят България на 7-я Международен конкурс на карикатурата в Синалоа, Мексико. Тематичната насоченост на конкурса е „Много важно” и визира проявленията на нарцисизма и суетата както и самонадеяност, възхвала, тщеславие, надменност, гордост и педантичност, ключов набор от понятия, вменени на човешкия вид и способни да предизвикат най-страшните събития. Това е шестото международно участие на GISSEN през тази година. В мащабната международна проява в Синалоа участват близо 900 автори от 87 държави.
В първите дни на януари творби на GISSEN бяха класирани на Четвъртото международно биенале на карикатурата в Техеран /Иран/. Почти веднага след това той участва в 22-то Eurocartoenale в белгийския град Кройсхаутем. В началото на февруари GISSEN представи България на 1-та Международна изложба на карикатурата, организирана от вестник Welt Heimat в Баден-Вюртемберг /Германия/, а малко след това той регистрира участие и на и на Международния фестивал на карикатурата, който се провежда в Индонезия. Последното му участие в началото на лятото бе на Международен конкурс в египетската столица Кайро.
GISSEN е един от най-популярните съвременни български карикатуристи и редакционен художник на Информационна агенция Антен Ер. / www.antenneair.eu / Към настоящия момент има публикувани над 8 000 карикатури в медиите и над 130 участия в международни изложби на карикатурата на петте континента. Печелил е награди в Италия, Сирия и Китай.
През тази година артистът представи и авторските си изложби с карикатура „Кривици” от Букурещ, „Жълтият GISSEN” – посветена на новата Френска революция в Париж и „Няма никой в Рая”, интерпретираща темата за грехопадението.