Конструктивна и ползотворна среща между община Ардино и КНСБ

ArdinoКметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Областният координатор на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в Кърджали Иванка Караколева. Основен акцент в дискутираните теми бяха свързани с въпроси в изпълнение на Колективния трудов договор за отраслите образование, общинска администрация и здравеопазване в общината.
Инж. Изет Шабан подчерта, че здравеопазването, образованието и социалните дейности са основните приоритети за ръководството на общината. „Всяка година подпомагаме дейността на местната Многопрофилната болница за активно лечение със 100 000 лв. Освен това през 2019 г. допълнително с искане изготвено от Община Ардино бяха осигурени 220 000 лв. субсидия за лечебно заведение, разположено в отдалечен планински район. Осигуряваме и дърва за отопление за нуждите на болницата. За тази година със 108 000 лв. са дофинансирани фонд „Работна заплата“ в детските градини на Ардино, с 15 000 лв. фонд „Работна заплата“ за училищно и детско здравеопазване“, уточни кметът инж. Изет Шабан.
„Проведохме една конструктивна и ползотворна среща с ръководството на община Ардино‘, сподели Иванка Караколева. Тя благодари на инж. Изет Шабан за съвместната работа и доброто социално партньорство със Синдиката през настоящата 2019 година и изрази увереност, че и през следващата година ще срещат същата подкрепа от страна на община Ардино.
На работната среща присъстваха още зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, началникът на отдел „Образование,култура, спорт“ Бахар Реджебов, главният счетоводител на общината Фатме Хаджисаид, експертът в Регионалния съвет на КНСБ Милен Милинов и председателят на Общинската синдикална организация Джейлян Муталибов.