Започва битката за Минерални бани, да участваме в нея!

GradДнес е денят, в който трябва да събудим силата на Минерални бани. Имаме реални шансове да спечелим две от Годишните награди на Министерството на туризма. В категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” Минерални бани води с 5 % пред Сливен. Остават още 5 дни за онлайн гласуване и при добра мобилизация можем да увеличим преднината си до 10 %. Само харесване не ни върши абсолютно никаква работа! Необходимо е да споделяте това инфо! Гласувайте от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
…и поканете всичките си приятели също да го направят. Ако вече сте гласували от същия Ай Пи адрес, ще ви се появи временното класиране. Тогава го направете през телефона си или през телефоните на вашите близки! Така можем да удвоим резултатите! Минерални бани има археологически обекти, които покриват напълно изискването за категорията, а вече сме и сред финалистите. Древните мегалитни комплекси „Градът на Слънцето”, „Орлови скали”, „Купена” и „Змийския град” очакват от Вас тази победа! Нека всички знаят, че проф. Николай Овчаров обяви „Града на Слънцето” за Новия Перперикон.
В другата категория „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” Минерални бани е на трето място в подреждането по гласуване със 17,43 % гласували. На първа позиция продължава да е община Велинград с 57,16 % от гласовете, а втора е Стрелча с 21,88 %. След Минерални бани е община Сапарева баня с 3,85%. Независимо, че сте гласували в другата категория, Вие можете да подкрепите Минерални бани и за „Община на 2019 г. за балнео и спа туризъм” като гласувате за нея от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/
За онези, които не знаят, качествата на минералната вода в националния курорт са равни с тези на Карлови Вари. По време на римската империя, край минералните извори е имало процъфтяващ град с името Топлицос. Иначе водата е същата и продължава да извира от земните недра от векове, а силата е в нея и във Вашата подкрепа. През оставащите 5 дни можем да стопим разликата и да сме първи, както сме го правили и преди!
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.