Минерални бани втора в класирането за културно-исторически туризъм

DCIM100MEDIADJI_0083.JPG
DCIM100MEDIADJI_0083.JPG
Община Минерални бани е втора във временното класиране в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” в надпреварата за Годишните награди на Министерството на туризма. Тя има 22,46 % при онлайн гласуването и е само с 8% след водача – община Сливен. На трета позиция със 17,82 % от вота е община Стрелча, а Стара Загора има 13,65 %. Спорът за петата и шестата позиция се води оспорвано и с променлив успех между Петрич и Ивайловград. Последна засега е Самоков, за която са гласували едва 1,23 %. За Минерални бани можете да гласувате оттук:
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
Минерални бани нашумя през последните три години с древните си мегалитни комплекси като „Градът на Слънцето”, „Орлови скали”, „Купена” и „Змийския град”. Няколко поредни години в Града на Слънцето се извършват археологически разкопки и той има потенциала да се превърне в културно-исторически обект от ранга на Перперикон и Татул.
В другата категория „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” Минерални бани е на трето място в подреждането по гласуване с 15,91 % гласували. На първа позиция продължава да е община Велинград с 58,67 % от гласовете, а втора е Стрелча с 23,07 %. След Минерални бани е община Сапарева баня с 2,72 %.
Вие можете да подкрепите Минерални бани за „Община на 2019 г. за балнео и спа туризъм” като гласувате и от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Благодарим предварително на всички, които желаят да ни подкрепят в това изключително оспорвано състезание, каза още кметът на общината Мюмюн Искендер.