Минерални бани очаква мощна подкрепа от Кърджали

BanyДнес кампанията „Подкрепа за водата на Минерални бани!” излезе извън Хасковска област. Жителите на Кърджали подкрепят Минерални бани, която е финалист за Годишните награди на Министерството на туризма за „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм”. В момента Минерални бани е на трето място в подреждането по гласуване с 15,21 % гласували. На първа позиция продължава да е община Велинград с 59,03 % от гласовете, а втора е Стрелча с 23,58 %. След Минерални бани е община Сапарева баня с 2,55 %.
Миналата година Община Минерални бани се класира на трето място в крайното класиране, а през 2017 г. бе победител, изпреварвайки Велинград. Минерални бани е единственият представител на Хасковска област и Кърджалийска област в класацията на Министерството на туризма за „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм”. Съставът на минералната вода в Националния курорт Минерални бани има равни показатели с тези на Карлови Вари и напълно заслужава победата в тази категория.
Кметът на общината Мюмюн Искендер вече отправи призив за подкрепа към всички хора от областта чрез кампанията „Подкрепа за водата на Минерални бани!” Вие можете да подкрепите Минерални бани за „Община на 2019 г. за балнео и спа туризъм” като гласувате и от тази връзка:
https://tourismawards.bg/cat/spa-destinacia/
Община Минерални бани е финалист и в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм”. Тук на финала са още общините Ивайловград, Самоков, Сливен, Стара Загора, Стрелча и Петрич. В тази категория Минерални бани вече е на втора позиция с 21,87% от гласувалите. Преди нея е единствено Сливен с 31,23 % от гласувалите. Стрелча остава трета с 18,52 %. По-назад във временното класиране са Стара Загора с 13,69 %, Ивайловград – със 7,00 %, Петрич – с 6,80 % и Самоков – с 1,08 %. За Минерални бани можете да гласувате оттук:
https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията. Благодарим предварително на всички, които желаят да ни подкрепят в това изключително оспорвано състезание, каза още кметът на общината Мюмюн Искендер.