Карадайъ призова за пълна мобилизация на 27 октомври

Karadaya„Вярвам във Вас! Вярвам в победата! Убеден съм, че всички заедно ще дадем мощен, ярък и силен сигнал за промяна към централната власт в София. Ще дадем ярък сигнал и на Брюксел, че в България Движението за права и свободи ще защитава демокрацията и няма да допусне омразата да бъде политика нито в централната власт, нито в законодателството. Това заяви пред избиратели на предизборна среща в ардинското село Бял извор председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Той призова, всички на 27 октомври да отидат до урните и да гласуват с номер 55 в интегралните бюлетини, за да демонстрират и покажат , че периодът на „разделение“ от 2017 г., довел омразата в нашата страна, е приключил и започва нов период, а именно „Ерата на ДПС“. „И за това, нито един глас за друга партия, всички с номер 55 в бюлетините!“, каза още лидерът на ДПС.
Финалът на предизборната обиколка на Централния лъч начело с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в областта завърши с предизборна среща в Бял извор с жителите на община Ардино. Екипът на лъча бе посрещнат от инж. Изет Шабан, кандидат за кмет на Ардино от ДПС и областен председател на Движението, водача на листата за общински съветници от ДПС Сезгин Байрям, кметът на общината Ресми Мурад, младежкият лидер на ДПС в Ардино Левент Джебеджи, кандидатите за съветници, кметове на населени места, симпатизанти и членове на Движението.
Евродепутатът Атидже Алиева-Вели заяви, че с изключение на ДПС, всички други партии на местно и централно ниво са загърбили проблемите на малките общини и населени места. Тя призова хората на 27 октомври да подкрепят мощно кандидатите на ДПС с номер 55 в бюлетината. Народният представител Ерол Мехмед посочи, че политиката на ДПС винаги е била в пряк контакт с хората от малките общини и малките населени места, очи в очи, с думи, които докосват съзнанието и сърцето, разясняват реалната политическа ситуация в страната. ‚Няма друг председател, няма друга партия, освен ДПС, която я прави“, заяви Ерол Мехмед и допълни, че на тези избори всички са за един номер – 55. „Надявам се, че ще имаме най-малко 55 общини в страната“, каза още той.
На предизборната среща присъстваха още Салих Аршински, председател на областния съвет на ДПС в Смолян, Салиха Емин, депутат в 43-то Народно събрание. Преди началото на срещата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и кандидатът за кмет на Ардино и областен председател на Движението инж. Изет Шабан положиха венец пред чешмата, изградена в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 година по време на един от етапите на т.нар. „Възродителен процес“ в Кърджалийско.