Община Минерални бани представена на изложение в Смолян

BanyОбщина Минерални бани ще бъде представена на туристически форум в Смолян. 16-то поред туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се проведе в Смолян между 10 и 12 октомври. Откриването ще се състои днес, от 12,00 часа в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Проявата се организира от Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Организацията за управление на туристически район “Родопи” и община Смолян. От годините партньор на събитието е Министерството на туризма, областната администрация и национално представени туристически организации.
Целта на изложението е да се срещнат представители на туристическия бизнес и техни сдружения, специалисти от общински администрации, граждани и гости на Смолян. Едните представят възможностите за отдих и развлечения в своите туристически дестинации, а другите получават интересуващата ги информация и се запознават с предлагането на нови услуги. На форума се дискутират актуални проблеми на бранша с участието на местните и държавни власти, бизнеса и неправителствени организации. Форумът предлага възможности за презентация на нови туристически атракции, информация за цените на туристическите услуги в зимните курорти преди идващия ски-сезон, установяване на нови бизнес-контакти и др.
Тази година на 20 щанда ще се представят възможности за почивка и отдих в Средните Родопи, Пирин, Стара Планина, Витоша. Ще бъдат демонстрирани туристически продукти от регионите на София, Варна, Велинград, Девин, Велико Търново, Стрелча, Поморие, Минерални бани, Банско, Смолян и Чепеларе. През втория ден на форума ще бъдат презентирани новости за предстоящия зимен сезон в курортите Велинград, Банско и Пампорово. Участниците в проявата ще могат да посетят приключенския парк в местността Амзово край Смолян, както да участват в опознавателен тур в Девинско. В изложението ще участват близо 80 хотелиери, туроператори, представители на местните власти и на държавни институции с отношение към туризма, специалисти от неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония. Ще бъде представена фотоизложбата „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата. За втора поредна година областната дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и община Смолян организират фермерски пазар като съпътстващо събитие и в него ще се включат над 20 местни производители.