Иван Евлогиев: „Бюджетът, необходимо но не достатъчно условие”

Dg 0083Не искам да принизявам ролята на кмета и общинските съветници,но дебатите се водят кой какво ще направи в рамките на един ограничен бюджет. Разбира се предимство имат кметовете на управляващите партии които получават „бонуси“ от правителството.Но нещата се променят и днес ако получаваме повече за сметка на други общини,утре може и да не е така.
В бюджета на една община разходите в голямата си част са регламентирани и без изключение са „условно постояни“ както се казва в икономиката. Не случайно ГЕРБ повтарят шаблона „работа,работа работа“,в момента което действително е важно но те няма никога да обяснят как ще стане това,заети с проблема на собственото си оцеляване.
Затова и ГЕРБ Димитровград казват“Обещаваме това което можем да свършим“ Това могат да го свършат всички,независимо от коя партия са или какви личностни качества имат. А за пътища ,градинки фонтани, ремонти и т.н.,които са задължителни в голямата си част биха се справили със същият успех и Георги Стайков и Катя Панева и Велин Кръстев и Златко Костов и всички които сме кандидати.
В другата си част на бюджета влизат предпочитанията, а там са условията за корупцията, интересите и зависимостите и там започва надскачането. Никога не съм си задавал въпроса „ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ В ДИМИТРОВГРАД И ИМА ЛИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ ОТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА?“ Затова съм се включил в кметската надпревара с девиза: ЧОВЕК КОЙТО НИЩО НЕ ИСКА ЗА СЕБЕ СИ Е НЕПОБЕДИМ!
Голямата разликата между претендентите за кметския стол е в другите неща,извън бюджета. Това са, колко е високо мисленето на кмета,има ли над него такива които му дърпат конците и дават указания,какви цели ще си постави, какви професионалисти ще са в неговия екип! Вярвам,че на тези въпроси ще си отговорят ГОРДИТЕ ГРАЖДАНИ на Димитровград, без страх от тези които управляват в момента, без да демонстрират унизително преклонение пред „качествата“ на лидера. Нужно е! За да го има ДИМИТРОВГРАД ЗАВИНАГИ!