Кметът на Ардино Ресми Мурад посрещна гости за празника

ArdinoКметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си делегация от побратимената турска община Нилюфер, Бурса, водена от кмета Тургай Ердем. Гостите от Турция са на двудневно посещение в Ардино по повод традиционните есенни културни празници в града под Белите брези. Ресми Мурад ги запозна с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности.
От своя страна кметът на Нилюфер Тургай Ердем сподели, че и за в бъдеще се надяват да продължат добрите взаимоотношения между двете побратимени общини. В края на деловата среща, двамата ръководители си размениха подаръци. Кметът на Ардино дари на колегата си уникална снимка от меандрите на река Арда край Боровица.
По-късно кметът Ресми Мурад посрещна в кабинета си и кмета на Кайнарджа/ Пънархисар от побратимената община Къркларели, Турция Сердар Тюркер, областният председател на Републиканската Народна партия в Къркларели Тайфун Окан Чобанджък, зам.-кмета на община Къркларели Мехмет Гидер. Кметът бе уважен и от представители на Сдружението на ардинци в Бурса и побратимената община Картал, Истанбул.