Иван Евлогиев: Част от нещата, които ме мотивират

Evlogiev medПреди изборите кандидатите за кмет обещават. В повечето случаи това е свързано с калкулацията за повече гласове. В крайна сметка бюджетът на общината е същият и от кмета и общинските съветници зависи на кое ще се даде приоритет и на кое не. А недоволни винаги ще има. Това написа в своя профил във Фейсбук Иван Евлогиев, чиято кандидатура за кмет на община Димитровград е издигната от Коалиция „Димитровград завинаги!” Ако в общината все пак се налеят пари от държавния бюджет, това ще е за сметка на друга община и утре нещата могат да се променят в обратна посока взависимост от политическата конюнктура.
Затова главното е, каква е визията на кмета за това, което прави, така че ефекта от него да се чувства с години напред. Ако града функционира добре, тогава всяко надграждане /блокови и задблокови пространства, някои решения с временен ефект и т.н./ биха се възприели добре. Но когато общината е в криза поради изчерпана визия за развитие /ДИМИТРОВГРАД Е ТОЧНО В ТАКОВА СЪСТОЯНИЕ/ тогава са нужни нови авангардни решения за 20 или 120 години напред. А това е звездният миг на всеки кмет! Пример – барон Осман при изграждането на Париж.
При встъпването си в длъжност Д.Ф.Кенеди казва „Не питай какво може родината ти да направи за теб, а питай какво можеш да направиш ти за родината си.“ Затова леко се раздразних на настоящия кмет, като каза, че спортната зала не била пипната 40 г. Само че г-н Ради Радев от фирмите които ръководех достави от Сибир прочутата сибирска лиственица, а други изцяло смениха пода. И още си е в залата… Панчо Панев сегашния управител на Климатех възстанови климатичната инсталация.
Смятам, че тези ремонти са на не по малка стойност… само че има една малка разлика – едното е с общински пари, ,другото е дарение. Казвам всичко това като необходимост да се даде колкото се може повече свобода на бизнеса. А към някои чиновници рекетьори – молете се да не бъда избран! Когато има свобода и липса на зависимости, всеки с удоволствие би дал на града това, което може.
Умен е бил този Кенеди нали… А това са само част от нещата които ме мотивират, написа в заключение Иван Евлогиев.