Кръшни хора се извиха за селищния празник в Боровица

BorovicaДнес в ардинскотяо село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция, Западна Европа и Африка. Гости на празника бяха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха и кметове на населени места.
Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения, както и интересни спортни мероприятия. Ейлюл Ферад от Боровица просълзи всички с емоционалното си стихотворение „Моето родно село”. Тя изпълни и мелодии на йоника и обра аплодисментите на присъстващите. А Ася и Елиф с изпълненията си също направиха публиката съпричастна към тях.
В програмата със свои изпълнения се включи и местната фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“. Огромен интерес предизвика и кътът с ръчно изработени изделия, които по стар местен обичай са и „чеиз“.
Победител във футболния турнир стана отборът на „Вардар“ от Млечино, а в надпреварата по шахмат Гюрсел Емин от Млечино. Призьорите бяха наградени с парични награди, грамоти и купи. За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи оркестър „Вертоза“ със солист – местният музикант Гюнай Сакиб. В центъра на селото се извиха кръшни хора. Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.