Момчето от Третак и маршалският жезъл на Ардино

Resmi MuradИнформационна агенция „Антен Ер” публикува пространно интервю с кмета на община Ардино Ресми Мурад. В него градоначалникът разказва за своя досегашен житейски път, отделяйки внимание не само на мечтите и химерите, но и на грубия, реален живот, който благодарение на тях получава някаква окраска, аромат и цвят.
В интервюто Ресми Мурад подчертава, че човек който се е посветил на това да служи на населението, на народа който го е избрал, никога не сваля раницата от гърба си! Тачен, обичан е този, който постоянно вади от раницата си обещани, а след това и реализирани неща, но в раницата винаги има все още и все още нови и очаквани благини за обществото! Когато приех доверието на нашето местно население през 2007 година, внимателно се запознах и анализирах икономическата ситуация в общината. Честно казано, никак не бях обнадежден от това което констатирах, разказва още Ресми Мурад.
Той допълва, че има още работа по туристическата инфраструктура. Трябва да направим подходящ подход, вероятно екопътека към крепостта „Калето“ край Ардино. Оптимизираме пешеходната инфраструктура около древното тракийско светилище „Орлови скали“. Подходът към „Дяволския мост“ вече е подобрен, но има нужда от една екопътека през старото и почти запустяло село Дядовци. Около крепостта „Патмос“ до с. Боровица решаваме някои проблеми по съдебен път относно собствеността й. Искаме да я направим достъпна за туристи и гости.
В търсене на минерална вода ще направим сондажни проучвания в южните покрайнини на града – има геоложки данни за наличие на такава. И ако наистина бликне лечебна вода… по-нататък не ми се говори…
Пълното интервю с кмета на община Ардино, Ресми Мурад вижте тук!