Младеж предложи брак на любимата си на Дяволския мост

BrakМладеж от Черноочене направи романтично предложение за брак на любимата си, също от Черноочене, на Дяволския мост. Романтичното събитие се проведе в средата на юли пред очите на всички туристи, посетили забележителния средновековен мост.
„Дойдоха група младежи и започнаха да разглеждат моста. По едно време един от тях с падане на колене и букет в ръката си предложи пръстен за бъдещата булка точно в най-високата част от моста“, разказа Ферди Велиев, уредник на общинския музей в Ардино, който е и гид на обекта. Той уточни, че двамата са били заедно от няколко години и са много щастливи. А любимата на момчето е заявила, че е била доста изненадана от неочакваното предложение.
От години община Ардино инвестира в сферата на туризма и в развитие на два от най-известните на територията си обекти – Дяволският мост и тракийското светилище „Орлови скали“. Профилът на посещаващите Дяволския мост е много разнообразен – освен хора от областта и страната, идват туристи от Турция, Гърция, Германия, Холандия, Великобритания, Франция, Ливан, Израел, Тайланд”, обясни Ферди Велиев. Таксата за посещение на Дяволския мост е символична – 2 лева за възрастни и един лев за ученици и пенсионери.