Кметът Ресми Мурад прие гости от Турция

GostiКметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си делегация от Турция, водена от бизнесмена Бейджан Гьонлушен, с корени от Млечино. Той запозна гостите с историята, забележителностите на Ардино, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.
„За първи път сме в Ардино. Много чист, зелен и очарователен малък град. Почувствахме се, че се намираме в Турция. Родопите са много красиви и има много забележителни места“, заяви Мехмед Курд, финансов ръководител в Истанбул. Бейджан Гьонлушен отбеляза, че където и да бъдат, винаги копнеят за родния си край. „Той е в нашите сърца“, заяви бизнесменът от Млечино. Той е собственик на фабрика за кожени изделия „Виа Валенте” в изселническия квартал “Зейтинбурну” – Истанбул и на верига от търговски магазини „Анталиум” в курорта Анталия. Във фирмите му работят стотици души, повечето от които са изселници от кърджалийския край.
На срещата присъстваха още адвокатът от Истанбул Осман Адаш, бизнесменът Ерол Янъкоглу, също от Истанбул. Тук бе и Рамазан Юзгюр, председател на Сдружението „Тосчалъ“ в Истанбул. В края на деловата среща, кметът на общината Ресми Мурад дари на гостите пластика на Дяволския мост.