Ловците от „Бели брези” полагат всеотдайност за дивеча в Ардинско

Lovno„Винаги сме полагали целогодишен труд и всеотдайност за опазването на дивеча и увеличаването на популацията им в района“.А силата, която ни движи е привързаността към природата“. Това заявиха председателят на Ловно – рибарско сдружение „Белите брези“ в Ардино Шахин Байрaмов и дългогодишният председател на Ловна дружинка „Ардино 1“ Салим Фейзулов. Срещаме ги в центъра на града под Белите брези. Двамата споделиха, че благодарение на активността на членовете на ЛРС „Бели брези“ и сътрудничеството с община Ардино са изградени беседки, заслони, които масово се използват през летните месеци.
„Вратите ни са били винаги отворени за нови членове, идеи и предложения“, заяви председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов. Той уточни, че изминалия ловен сезон е бил много успешен. Не са били допуснати инциденти по време на лов. Отстреляни са над 150 диви прасета. Особено ценна е дейността на Сдружението за намаляване на популацията на вредния дивеч (вълци).
Сдружение „Бели брези“ обединява около 400 ловци, разпределени в шест дружинки – „Ардино 1“, „Ардино 2“, Бял извор“, „Млечино“, „Ленище“ и „Русалско“.