Саксофонист на Рей Чарлз ще свири в Созопол

Концерт с музиката на Рей Чарлз „Ray On My Symphony”, в който солист ще бъде саксофонистът на легендарния певец на ритъм енд блуса Крейг Бейли, ще се състои 18 юли в Созопол. В концерта ще участва джаз триото Мартин Денев – пиано, Димитър Шанов – контрабас и Емил Пехливанов – ударни.

Концертът е част от празничната програма на Дните на Созопол, съобщиха от крайморската община, която е организатор на фестивала. Между 16-и и 20 юли ще бъдат отслужени празнични литургии, а за всяка вечер е организиран музикален поздрав. На 16 юли в храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена вечерта служба. Вечерта в Летен театър „Аполония“, публиката ще се наслади на оркестъра и балета на Държавна опера – Бургас с концерт-спектакъла „Любов, шампанско и кан-кан“ по режисура на Марио Николов. Във втория ден ще бъде отслужена празнична литургия, водосвет и благославяне на празничната трапеза в храм „Св. вмцча Марина“. Междувременно ще се проведе плувен маратон, в който ще се направи обиколна на Созопол. Състезанието ще стартира от Рибарското пристанище до Централен плаж, където ще бъде финиш линията. С празничен концерт на маестро Митко Денев и Петя Панева ще завърши вечерта на Амфитеатър „Аполония“.

По случай 187 години от рождението на Апостола на свободата, на 18 юли ще се извърши ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на Васил Левски. В двора на Етнографския музей в града артистите от фолклорните танцови състави „Созополски момичета“ с ръководител Мина Вълчева и „ветренски славеи“ под ръководството на Минка Банкина ще забавляват посетителите. Четвъртата вечер от фестивала, 19 юли, ще започне със „Странджански напеви“ в изпълнение на група „Зеленика“ – с. Зидарово и музикалната група към Тракийско сдружение „Яни Попов“ – Созопол. Събитието ще се състои от 17:00 ч. в Етнографския музей в града. Финалът на Дните на Созопол, който ще бъде на 20 юли, ще бъде поставен с традиционно дефиле на народни носии. То ще тръгне от Етнографския музей и ще продължи из Стария град до Амфитеатър „Аполония“. Припомняме, че саксофонистът Крейг Бейли изнесе концерт в Бургас на 7 юли. В концерта се включиха оркестърът на Старозагорската опера, с концертмайстор Паулина Захариева, и Военният бенд в Стара Загора под диригентската палка на капитан Цветомир Василев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *