Созополски боксьор ще участва в гала вечерта на братя Пулеви

Созополската звезда в бокса Петър Драганов ще участва в боксовата гала вечер на братята Кубрат и Тервел Пулеви в зала „Арена Армеец“ на 30.03.2024г.
Той излиза за поредна – 9-а победа на професионалния ринг, въпреки, че е бил поканен в последния момент.  

„Винаги съм готов и нямам търпение да зарадвам всички мои фенове с победа“, казва любимецът на Созопол и на любителите на бокса. Съперник на Петър Драганов ще бъде  Adrian Angel с актив от 7 победи и 2 загуби (6 от които с нокаут) от Венецуела.

Събитието е определено като историческата битка за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория. Та ще е  между Кубрат Пулев и Игор Шевадзутский. Двамата ще спорят за интернационалната титла на WBA. Мачът за титлата между двамата ще бъде в 12 рунда. На ринга в София ще се качи и последният олимпийски медалист в историята на българския бокс – Тервел Пулев. По-малкият брат от боксовата фамилия Пулеви също ще се бие за пояс, но в полутежка категория. Негов съперник е камерунецът Роли Ламбърт. Този двубой ще се състои в 10 рунда. За първи път в историята на българския спорт българин ще се боксира за световна титла в кралската категория – тежка, пред родна публика. Това е третият опит за Кубрат Пулев да стане световен шампион. Цялото събитие, включително и мачът на Петър Драганов и Adrian Angel , ще бъде излъчено директно по БТВ в събота вечер.