GISSEN в изложба за солидарност с народа на Палестина

Живко Тенев – GISSEN и още двама български артисти участваха в Петата хуманитарна инициатива Норвегия 2023. Това са Мая Чолакова и Ивайло Цветков. За участие във форума бяха класирани 176 артисти от 56 държави с общо 476 творби.

Тази проява е едно универсално послание за солидарност с палестинския народ. Темата на хуманитарната инициатива бе “Кажете не на геноцида в Газа”, сподели GISSEN. Отиващата си година бе доста плодотворна за GISSEN. Само през 2023 година той участва в 19 международни изложби в Белгия, Иран, Бразилия, Чехия, Германия, Индия, Румъния, Индонезия, Италия, Румъния, Словакия, Перу, Турция, Хърватия и Норвегия. Освен това GISSEN представи пред публиката 12 авторски изложби като графиките “Балансиране по вертикала” и “Молитва за вятър”, живописта “Градината на един будистки монах”, “Защо?” и др. Всички те могат да бъдат разгледани в Музея на GISSEN. Два стенописа също са в творческия актив на артиста за тази година.

GISSEN е едно от креативните имена в най-новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 20 години той е реализирал над 160 авторски изложби – живопис, графика, карикатура, плакат, фотография. Почти всички са показвани във виртуалното пространство.