Удостоиха Ангел Колев за почетен гражданин на Чирпан

Общинският съвет реши да удостои Ангел Колев със званието „Почетен гражданин на град Чирпан “. Ангел Георгиев Колев е сред емблематичните личности в град Чирпан. „Неговата енергична деятелност, неуморимото му желание да популяризира всичко добро, което се случва в нашия регион, вътрешната му потребност да служи на своите съграждани с конкретни идеи и дела са всеизвестни и доказани.

От младежките си години, когато трайно се установява в нашия град – до днес, неговата общественополезна дейност е с широк обхват и със значими постижения“ – пише 9-членен Инициативен комитет до местния парламент. В предложението за удостояване те посочват безспорните му заслуги за битието на град Чирпан: Главен редактор и ръководител на редакционния екип на единствения за Община Чирпан и Община Братя Даскалови регионален вестник – „Чирпански новини“, на страниците на който вече 29 години намират място най-значимите събития от обществено-политическия, културно-просветния, спортно-туристическия живот на двете общини. Благодарение на неуморната работа на г-н Ангел Колев вестник „Чирпански новини“ се утвърждава като модерно печатно издание, което не само осведомява жителите на Община Чирпан и Община Братя Даскалови за новостите в настоящето, но и им дава възможност да изразяват гражданската си позиция и отношението си по различни наболели въпроси, развлича със забавни материали, задоволява литературните потребности чрез публикуване на поетически и белетристични текстове от местни автори.

Създател и администратор на страница „Чирпански новини“ във фейсбук, която своевременно информира за актуалните събития в региона чрез обективно поднесени текстове и богат снимков материал. Страницата има значителен брой последователи, а потребителите я оценяват високо като успешен електронен медиен продукт.