Равда отбеляза своя празник с два концерта

Равда отбеляза своя празник с няколко концерта. Най-напред, на 25 юли на сцената пред кметството се качиха момчетата от тукашната рок група “Абис” и изпълненията им бяха посрещнати много добре от публиката.

Те започнаха като подгряваща група на Кали и БМХ, но се оказаха много по-атрактивни от изпълненията на застаряващата вече фолк изпълнителка от котилото на Слави Трифонов. На следващия ден, 26 юли първи на сцената стъпиха изпълнителите от бургаската група FOUR. Те наистина завладяха сърцата на публиката с изпълненията на популярни песни от българската рок сцена. Пред малко пооредялата публика точно в 10,00 часа вечерта на сцената се качи и рок групата “Тангра”. Техните хитове възпамениха по-възрастните почитатели на рок музиката, но като цяло и в двата дни подгряващите групи бяха на по-голяма висота от основните изпълнители.

Денят на Света Параскева, покровителка на Равда и патрон на местната църква, е тачен и отбелязван със събития, посветени на храмовия празник. 26-ти юли започна с традиционната тържествена  литургия в храма „Света Параскева“.