Левицата представи листата си за Хасковска област

Президентът Георги Първанов бе на посещение в Хасковска област днес, кадето заедно с водача на листата за народни представители на Левицата – Атанас Ненков представиха политиките на новата коалиция в лявото пространство. Най-напред представителите на Левицата имаха среща с жителите на Тополовград, след това се срещнаха със свои симпатизанти в Димитровград и Хасково.

Срещата в областния град Хасково бе открита от Атанас Ненков, който разказа какви са били мотивите му за това ново предизвикателство. Реших, че имам сили да приложа научените уроци от професионалната ми реализация до момента и да продължа да работя в полза на обществото, като приех отправената ми покана да се включа в настоящата изборна битка. Време е за нови предизвикателства.

Избрах Левицата, защото тук открих съмишленици, с които да продължим да работим за осигуряване сигурността на гражданите, която е базисна потребност и публично благо. Смятам, че е необходима промяна в обществените отношения като цяло. В ежедневната си работа се срещах с много хора от региона, от които научавах за техните проблеми. Винаги съм се опитвал, доколкото мога да помагам за решаването им. Това ще продължи и сега, само че в един по-различен аспект, каза още Атанас Ненков. След това той представи участниците в листата на Левицата за народни представители от Хасковска област.

Президентът Георги Първанов говори за политиките, които са заложени в програмата на Левицата. Той се спря и върху някои детайли от политическия живот в страната, които Левицата не смята да повтаря, а да намира нови и адекватни решения. Една от темите, които засегна бе тази за войната в Украйна. Още в първите дни на войната, ние от АБВ излязохме с предложение, че тези проблеми трябва да бъдат решени с преговори и продължаваме да стоим на тази позиция, каза Георги Първанов. Той говори и намиране на адекватно решение на въпроса за имотите на бежанците от Беломорска Тракия, които десетки години вече остават нерешени. Проследните правителства дори не са си помръднали пръста по този въпрос с оправданието, че липсват документи за собственост. Когато бягаш за да спасиш живота си и този на твоите деца едва ли ти идва на ума за документи за соственост, подчерта президентът Първанов. В края на разговора той отговори и на въпроси на гражданите, а Атанас Ненков напомни, че гласуването за Левицата е с Номер 14 в бюлетината.