Гледат мярката за постоянен арест на грабителя от Ветрен

Гледат мярката за постоянен арест на грабителя от Ветрен. Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 29-годишен мъж за грабеж, извършен в дома на възрастни хора в с. Ветрен, община Мъглиж.

Обвиняемият М. А., на 29 г. направил опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума от 400 лв., мъжко яке и два мобилни телефона. Грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда на 71-годишния мъж, изразяваща се в нараняване на черепната кухина. Престъплението е квалифицирано по чл. 199, ал.1, т. 3 вр. чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс. 

На 10 октомври 2022 г., около 1 часа през нощта, в с. Ветрен, община Мъглиж, М.А. влязъл в дома на двамата пострадали през прозореца на банята. Мъжът и жената спели. Те се събудили от тропота в къщата. М.А. започнал да им иска парите, които държат в дома си – 400 лева, като им нанесъл множество удари по главите и телата със стол. Пострадалите отговорили, че нямат пари, след което М.А.взел мобилните им телефони, ведно с мъжко яке, и избягал.  Бил е подаден сигнал в полицията и няколко часа по-късно извършителят е бил установен. Двамата пострадали са откарани в болница за лечение.

М.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.