Кметът на Созопол: Започва ремонт на площада в село Зидарово

Село Зидарово бе най-засегнатото населено място в Община Созопол след проливните дъждове през месец юни. Водата нанесе най-големи поражения на централния площад на селото и на пенсионерския клуб, в който възрастните хора прекарват голяма част от ежедневието си.

Община Созопол наскоро приключи ремонта на пенсионерския клуб, сега активността е насочена към площада, който е в лошо състояние и голяма част от жителите споделят по време на изнесените приемни на Янакиев, създава неудобства за всички живущи в Зидарово. Администрацията сключи договори за асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане на общински и местни пътища, както и на уличната мрежа на гр. Созопол, гр. Черноморец и селата Атия, Зидарово и Габър. Обособените позиции са както следва:

1. Текущ ремонт на улична мрежа в гр. Созопол и гр. Черноморец на стойност 150 000лв с вкл. ДДС

2. Текущ ремонт на улична мрежа в с.Атия , с.Зидарово и с.Габър на стойност 150 000лв с вкл. ДДС

3. Текущ ремонт на общински пътища на стойност 300 000лв. с вкл. ДДС.

Ремонтите на уличната мрежа в селата Атия, Зидарово и Габър са възложени и е стартирано изпълнението. Освен централния площад в Зидарово, ще бъдат ремонтирани пътят в началото  на село Габър, както и компрометирания участък на улицата до блокове № 4, 5 и 6 в село Атия. Предвиден е ремонт на асфалтовата настилка на мрежовидни пукнатини и единични дупки- с включено изрязване и разкъртване /или фрезоване/ на асфалтова настилка, трамбоване, битумен разлив. Съгласно договорите ще бъде доставен и положен плътен асфалтобетон, ще бъдат направени локални ремонти на места със слаба основа, а фугите и пукнатините ще бъдат запълнени. След отпадане на забраната за строителство на територията на гр. Созопол и гр. Черноморец там стартира основният ремонт