Стефан Янев стартира предизборна кампания на „Български възход“ в Хасково

Стефан Янев откри предизборната кампания на Коалиция „Български възход” в Хасково. Той бе посрещнат от Тихомир Георгиев – областен координатор и водач на листата за народни представители в Хасковска област. Тук бе и бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев – доц. д-р арх. Виолета Комитова.

„За мен е чест  и привилегия да застана пред вас и да присъствам на представянето на хасковската листа, която несъмнено е оценена вече като една от най-добрите и аз вярвам в това, защото, когато се запознах с хората в тази листа видях професионалисти,  които с въображението си със стремежите си са в състояние наистина да решават проблемите, каза Стефан Янев.

Нашата скромна амбиция, като нова партия е не да създаваме политици, а да създаваме държавници”, заяви бившият служебен премиер и лидер на Коалиция „Български възход” генерал Стефан Янев. С какво се отличаваме, с това че идентифицираме един проблем за който говоря вече повече от година. Това е проблемът, че в българската политика липсва онази връзка, която би трябвало да има между гражданското общество и партиите. Когато решихме да създадем партия „Български възход”, ние поехме именно тази изключително тежка и трудна задача, която имаме стремежа да реализираме, а именно партия „Български възход” да бъде партия на гражданите, да бъде в постоянна връзка с тях, така че да чува най-добре техния глас, техните проблеми и да търси решения за техните проблеми. Това е, което предлагаме на българските граждани. На практика мога да го кажа и по друг начин – много хора предпочитат да плуват по течението, аз на всички членове и съмишленици на партия „Български възход” казвам, че нашата мисия е да плуваме срещу течението, т.е. в една лодка сме и всички сме на греблата. Гребем срещу течението и това е нашата мисия и нашето верую.

Генерал Стефан Янев, който е сред най-популярните и харесвани български политици, заедно с кандидатите за народни представители на Коалиция „Български възход” от 29-ти многомандатен избирателен район Хасково разговаря със симпатизанти пред Драматичен театър „Иван Димов” в Хасково.

Генерал Стефан Янев презентира и основните тези, на които коалицията залага. На първо място това е демографската политика. От „Български възход” ще работят за стимулиране на инвестициите с цел създаване на работни места. Система от икономически мерки за повишаване на раждаемостта, атрактивни условия за връщането на българите от чужбина. Вторият приоритет е справедливата данъчна система, запазването на плоския данък за гражданите, малките и средни предприятия и прогресивно подоходно облагане за всички, които ползват обществен ресурс. Според генерал Стефан Янев са наложителни и реформи в администрацията – задължително конкурсно начало и мандатност на всички длъжности в обществения сектор.

Формално сме в коалиция с още три партии – това са Партията на зелените, Български земеделски съюз и Партия „Свобода”. С още две партии имаме споразумения за съвместни предизборни действия. Това са Партия АБВ и Съюз на свободните демократи. Какъв е смисъла на тази коалиция, на това образование от партии, които  си имат своя профил, своите предпочитания в една или друга посока и съответно техните последователи. Смисълът е прост – трябва да търсим решения, които са в интерес на българските граждани и българския бизнес. И колкото сме по-обединени в търсенето на такива решения, по лесно ще стигнем до тях.

В края на посещението си генерал Стефан Янев разгледа изложението за ретро автомобили на площада в областния град.

Коалиция „Български възход”  е №15 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление!