Немската Avantasia даде началото на Midalidare Rock In The Wine Valley

Немската звездна формация Avantasia даде старта като хедлайнeр във второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley. За да бъде възможно тяхното включване във фестивала в Долината на виното, бе изпратен частен самолет до Швеция, където бандата имаше участие на 13 юли на Gefle Metal Festival, а на 14 юли трябваше да свири в България.

Принудителната промяна на хедлайнера за първия ден на Midalidare Rock In The Wine Valley беше наложена заради отложеното европейско турне на Whitesnake. „Бяхме поставени в доста трудна ситуация, само броени дни преди фестивала. Първо искаме да благодарим на всички фенове за търпението през изминалите дни, в които екипът ни работеше денонощно, за да успее да намери подходяща банда за 14 юли. Подобна смяна изисква много сложна логистика свързана с предварително уточнени турнета и пътувания, но сме щастливи, че успяхме с Avantasia и сме сигурни, че второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley, ще бъде незабравимо преживяване за всички“, споделят организаторите.

Преди повече от 20 години, през пролетта на 1999 г., тогава само на 21, вокалистът на Edguy Тобиас Самет решава да скочи в дълбокото, за да изпълни мечтата си за солов проект, в който да работи с музикалните си герои. Първият сингъл на Avantasia излиза през пролетта на 2000г. и с него е създаден нов музикален жанр – „метъл опера“.

Avantasia имат осем издадени студийни албума, пет световни турнета, безброй концерти на най-големите сцени в света и колаборации с легенди като Алис Купър, Клаус Майне и Рудолф Шенкер (Scorpions) и звезди, работили с групи като Mr. Big, Queensryche, Within Temptation, Nightwish, Helloween, KISS, Saxon, Pretty Maids, Magnum, Kreator, Blind Guardian, Rainbow, Blackmore’s Night и много други. За Midalidare Rock In The Wine Valley бандата дойде с близо 30 музиканти, като сред тях са вокалистите Jørn Lande, Eric Martin, Adrienne Cowan, Bob Catley и др. Звездната формация изпълни специален сет от над два часа, в който чухме всички хитове на групата, както и съвсем нови парчета.