Мъглиж посрещна участниците в Осмия международен арт пленер

В Мъглиж посрещнаха снощи участниците в Осмия международен арт пленер „Изкуството в Мъглиж”, който се проведе от 20 до 25 юни. Куратор и участник в пленера е Светлозар Недев, който през месец март т.г. бе удостоен с титлата академик. 14 художници от 7 държави ще вземат участие в проявата, като най-много са представителите на България – 7.

Антония Коева, председател на Сдружение „Темида Арт” поздрави артистите с добре дошли. Това е едно прекрасно място, едно райско кътче в нашата родина, България и аз съм убедена, че невероятно красивата и величествена природа, както и любезността на нашите домакини, ще вдъхновят художниците да направят невероятни картини, на които ние ще имаме възможността да се насладим само след няколко дни по време на заключителната изложба.

Приветствие към участниците в Международния пленер отправи и кмета на община Мъглиж, д-р Душо Гавазов. Чуйте какво каза той в звуковия файл! Моите приятели, художници са тук с една единствена идея, да направят едни прекрасни картини, която има вече община Мъглиж от предишните пленери, каза кураторът и участник в пленера Светлозар Недев, след което представи всички участници. Сред тях са представителят на домакините Атанас Дончев, Георги Чернев, Людмил Блажев, Сандра Блажева, Теменуга Димова и Константино Льондев, който представя България и Италия. Република Турция ще бъде представена от трима артисти – Вахит Акан, Гюлчин Онтас и Селда Меней. По един участник имат Азербайджан, Украйна и Румъния. Това са съответно Намик Исмаилзаде, Регина Бачинска и Рареш Керекеш. За първи път от създаването на пленера в него ще има и участник от Индия – Пуунам Тиаги.