В Стамболово наградиха участниците в „Нашето европейско бъдеще”

Изключително емоционално премина  Детския фестивал „Нашето европейско бъдеще“, подкрепен от сдружение „МИГ Стамболово-Кърджали 54“ в партньорство с Община Стамболово и училищата на територията на общината. Всички се включиха активно в инициативата под мотото „Да изградим по-добро бъдеще за една обединена Европа“.

Събитието бе открито от Изпълнителния директор на МИГ „Стамболово – Кърджали 54” – Иванка Душкова, която представи екипа, дейността на МИГ и гостите на празника. Програмата беше разнообразна и в нея се включиха деца от детската градина и всички класове на училищата намиращи се на територията на общината. Група от малки художници останаха да творят пред сградата на общината, а останалите участници се отправиха към близката спортна площадка. Двама водещи откриха фестивала, който започна с изпълнение химна на Европа. Децата от ЦДГ – Стамболово изпълниха песни и стихотворения, след което бяха представени примери за проектни идеи на ученици от СУ „Св. Климент Охридски”. Децата от ОУ „Христо Ботев” от село Долно Ботево представиха куклената постановка „Честит рожден ден!” След това имаше интерактивни игри и спортни състезания между представителите на различните училища. Около 14,00 часа всички участници се върнаха отново пред общината, за да разгледат рисунките на платна и асфалт и да пуснат балони със знамената на страните членки на ЕС. След награждаването на участниците във фестивала „Нашето европейско бъдеще” последва танцът „Йерусалима” и хоро, с които бе закрит фестивала.

Най-активните и добре изявили се участници бяха наградени с: палитри, четки, футболни топки, раници и чаши. Младите художници бяха наградени за най-добра рисунка на асфалт, най-добра рисунка на пано и най-добра рисунка на картон. Първо място спечели целият отбор на Пъзел от платна „Европа“. Наградата прие Нургюл Метин Халил от името на Ясемин Ерай Алиосман, Еданур Хасан Карадалъ, Мюмюн Дурсун Хасан, Ефе Али Юсеин, Бурчин Нурхан Исмаилова, Мелиса Шенол Мехмед, Сибел Шенол Мехмед, Гюрхан Хасан Алиосман. Наградени бяха учениците от ОУ „Христо Ботев” в село Долно Ботево за постановката „Честит рожден ден!”, както и трите отбора участвали в състезанията.