История с „генерал” Недялка Керанова и генерала от полицията

Изключително силно развито чувство за хумор притежавала народната певица Недялка Керанова, която е родена и израснала в село Татарево, община Минерални бани. В неотдавна издаденото второ допълнено издания на книгата „Песните на Недялка Керанова”, авторът Николай Чепански е включил и няколко истории, характеризиращи това нейно качество.

На турне сме в Плевенско. Отседнали сме в хотел „Ростов на Дон”. Изнасяме по два концерта – дневен и вечерен. Прибираме се късно в хотела гладни, жадни и се отправяме към ресторанта. Същата вечер всичко около хотела е блокирано и не дават пиле да прехвръкне. Недялка със своето чувство за хумор и самоирония още от рейса се провиква: „Виждате ли, колеги, за да мине Керанова са отцепили района!”

Пристигаме в хотела и направо към ресторанта. На вратата един полицай обяснява, че вътре има юбилей на един генерал от МВР и не може да се влезе, като понечи да затвори вратата. Недялка предвидливо си е мушнала крака в пролуката и казва на полицая: „Иди кажи на генерала, че Недялка Керанова е блокирала вратата и не можеш да затвориш”.

След малко офицерчето се връща, извинява се и ни води на масата на генерала. Той става, целува кавалерски ръка на Недялка и чука по чашата за тишина, като съобщава: „Колеги, на крака ни е дошла самата Недялка Керанова. Много аплодисменти!”, и всички викат „браво, браво”.

Недялка отговаря: „Аз като ходя някъде на крака, първо по един здрав екс и секс с домакина!” Той леко объркан отговаря: „Да, ще го включим в протокола!” А тя: „Ами вие и това ли вършите по протокол, господин генерал? Всички се превиват от смях и започват едни закачки между гостите.