Голям интерес към книгата на Ваньо Стоилов в Минерални бани

Налице е голям интерес към книгата на Ваньо Стоилов в Минерални бани. Само преди две седмици той подари един екземпляр от книгата си „Милиони стъпала към Бога” на библиотеката в Родопската община и вече са я прочели близо 10 души. Ваньо Стоилов е дългогодишен журналист и кореспондент на вестник „24 часа” за област Стара Загора, но преди промените е бил и кореспондент за Хасковска област на вестник „Работническо дело”.

Човек не трябва да се срамува от миналото си, защото истинският професионализъм се гради в големите издания, споделя Ваньо Стоилов. В книгата са събрани вълнуващи човешки истории от журналистическия стаж на Ваньо Стоилов, преминал в двата вестника. Заглавието „Милиони стъпала към Бога“ идва от срещата с незрящия звънар Дечко Гърбатулов, който повече от половин век бие камбаните на Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Според автора всеки един човек има своите милиони стъпала нагоре към Бога, това са делата, които градят всеки един човешки живот. Журналистиката не е истина от последна инстанция, но задачата на журналистите е да откриват, описват и съхраняват коректно историите на хората, с които е избрала да ги срещне професията, категоричен е авторът.

Книгата на Ваньо Стоилов е представяна пред читателската аудитория в различни градове. Тя е отличена с една от годишните награди на Съюза на българските журналисти.