Светлозар Недев представя „Танцуващи спомени” в Пловдив

Предстои представяне на новата изложба на Светлозар Недев – „Танцуващи спомени“. Това ще стане от 18,00 часа на 21 февруари в пловдивската галерия “AK Glass of wine“. В нея артистът ще покаже абстрактни пана, изпълнени в смесена техника и акрил. Те са с размери 100/100, 90/70, 50/60 и 30/30. Това е втората ми изложба в Пловдив след инициативата Европейска столица на културата през 2020 година, когато показах „Чудаци в безвремието“ в галерия „Signa“, сподели авторът.

Специално за откриването той е подготвил интересен пърформанс, чието послание е насочено към творците, към младите и към всички нас – хората на „новото време”, които трябва да се справим с предизвикателствата на живота. Затова ни е необходимо повече въображение,, фантазия и понякога се налага да излезем извън рамките на видимото и познатото и да извисим стремежите си, чрез които да изградим нашия собствен свят, който да ни позволи да оцелеем в реалността.

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в Стара Загора. Изявява се като художник, фотограф и фотожурналист. Възпитаник е на Националната гимназия по фотография и полиграфия „Юлиус Фучик“ в София. Висшето си образование завършва във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Културология“. През 2003 г. защитава магистърска степен със специализация „Мениджмънт в художествената култура” в същия университет, специалност „Мениджмънт в художествената култура“. Той е дипломиран магистър по „Живопис” в Националната художествена академия при проф. Кирил Божков.Автор е на над 40 самостоятелни изложба и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Македония, Дания, Турция, Чехия и Франция.