Поетични празници с международно участие обяви кметът на Мъглиж

Втори поетични празници с международно участие ще се проведат тази година в община Мъглиж на 31 май т.г. Това обяви кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Негова е инициативата за пръв път миналата година в Мъглиж да се проведат майски празници, като основен акцент в тях бе поезията.

Случайно попаднах на коментар, който ме изуми, написа във фейсбук профила си кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов. Негативен коментар, който бих отминал спокойно, ако беше за мен като личност – всеки има право да харесва или не даден човек, а още повече публична личност, но да хулиш общината, която на думи обичаш заради някой, който не харесваш, да застанеш срещу интересите и постиженията на Мъглиж и жителите му, единствено с цел да задоволиш нараненото си его, не е нормално! Това е израз на сериозна биполярност в мисленето и поведението и е предмет на диагностика и лечение от колегите психиатри!

Когато кажеш Мъглиж, огромна част от населението на България не си представя китно подбалканско градче, а в съзнанието изникват огнените думи на Гео Милев – „Мъглиж беше пръв“. Мъглиж е пръв и днес за мен, за служителите на Общината, за хората, децата им, за всеки един, който се ражда, живее и полага камък в стената на Мъглижката памет. Сигурно още ще пишат срещу доброто, което заедно правим. Когато не можеш да се състезаваш в градежа на нещо красиво, можеш само да се опитваш да рушиш. Но аз, д-р Душо Гавазов – Кмет на Община Мъглиж, моят екип в Общината, Хората, обичащи и работещи за Бъдещето на Мъглиж, няма да допуснем това. Не се дразнете, ако работите и чувате подмятания, съмнения, обиди или отричане зад гърба си. Това само значи, че сме пред тях. Защото работим, за да успяваме!